ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Οδηγίες για Covid-19

Όροι ταξιδιού στα πλαίσια πρόληψης και διαχείρισης του Covid-19.

Στα πλαίσια λειτουργία των πλοίων μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΝΑΝΠ αλλά και του ΕΟΔΥ, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω μέτρα που ισχύουν από 18/5 έως και 15/6/2020. Συγκεκριμένα:

 1. Το γεγονός ότι δεν θα πρέπει να ταξιδέψουν εάν έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή COVID-19 χωρίς την χρήση των μέσων ατομικής προστασίας τις τελευταίες 14 ημέρες πριν το ταξίδι, τα συμπτώματα του COVID-19,
 2. τους κινδύνους για την υγεία για τις ευπαθείς ομάδες και τη σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδας όλων των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου δηλαδή άτομα  ηλικίας άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή,
 3. τη σημασία των προληπτικών μέτρων (κοινωνική απόσταση, συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητα αλκοόλης 70%, η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το πλύσιμο των χεριών, κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντηλο κατά το βήχα ή φτέρνισμα, αποφυγή επαφής των χεριών με στόμα, μύτη ή μάτια για πρόληψη διασποράς μικροβίων, αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα του αναπνευστικού),
 4. τους κανονισμούς και τα προληπτικά μέτρα επί του πλοίου (π.χ. υποχρεωτική χρήση υφασμάτινης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τις οποίες θα προμηθεύονται οι ίδιοι),
 5. τα μέτρα ελέγχου κατά την επιβίβαση και τη σύσταση για έγκαιρη προσέλευση για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ελέγχου πριν την επιβίβαση. Πριν από την επιβίβαση στο πλοίο είναι απαραίτητη η θερμομέτρηση και η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου κατάστασης υγείας, το οποίο διατηρείται από την εταιρεία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αποκλειστικά για την τήρηση και την προστασία της δημόσιας υγείας. Το έντυπο διατίθεται από τα πρακτορεία μας και το δίκτυο των συνεργατών μας και συνίσταται η έγκαιρη συμπλήρωσή του πριν από το ταξίδι
 6. άμεση δήλωση στο πλήρωμα του πλοίου εάν αναπτύξουν συμπτώματα του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού,
 7. άμεση αναζήτηση ιατρικής βοήθειας εάν αναπτύξουν συμπτώματα του αναπνευστικού μετά το ταξίδι και ενημέρωση του ιατρού τους για το ιστορικό ταξιδιού.
 8. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και ενημερώνουμε τους αξιωματικούς και τα μέλη του πληρώματος, ώστε να συμμορφώνονται πλήρως με τις τελευταίες οδηγίες πρόληψης (προσωπική πρόληψη και υγιεινή των ίδιων, αλλά και των επιβατών) και να είναι σε θέση να διαχειριστούν έκτακτες καταστάσεις, σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα που μπορούν να αποδοθούν στη λοίμωξη του κορωνοϊού COVID-19 (απομόνωση σε ειδικό χώρο, αποβίβαση στο επόμενο λιμάνι το οποίο διαθέτει το απαραίτητο δυναμικό για τη διαχείριση του, ιχνηλάτηση επαφών κλπ).
 9. Ενημερώνουμε με ενημερωτικό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό τους επιβάτες για τα μέτρα πρόληψης και τους κινδύνους εξάπλωσης του COVID-19. Επιπλέον, σχετικές ανακοινώσεις αναφέρουν την τήρηση και εφαρμογή των μέτρων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 10. Για την καλύτερη εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας των επιβατών, σε διάφορα σημεία στους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου και τις τουαλέτες διατίθενται αντισηπτικά.
 11. Παρακαλούμε πριν από το ταξίδι σας συμβουλευτείτε με τα μέτρα υγιεινής από το αντίστοιχο έντυπο του ΕΟΔΥ, το οποίο Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ. Οι κ.κ. επιβάτες δεν θα πρέπει να ταξιδέψουν εάν παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος, δύσπνοια και άλλα αναπνευστικά συμπτώματα) ή εάν έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες πριν από το ταξίδι.

Επίσης κατά την έκδοση των εισιτηρίων οι επιβάτες θα ενημερώνονται ότι είναι πιθανή η άρνηση της επιβίβασης τους στο πλοίο στις παρακάτω περιπτώσεις:

 1. Εάν παρουσιάζουν συμπτώματα συμβατά με ύποπτο κρούσμα Covid-19.
 2. Ένα έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 σύμφωνα με τις απαντήσεις τους στο Έντυπο – Ερωτηματολόγιο δήλωσης υγείας πριν την επιβίβαση.
 3. Εάν δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες πρόληψης μετάδοσης με τα σταγονίδια της αναπνοής (χρήση μάσκας προσώπου, διατήρηση αποστάσεων των 1,5 μέτρων).
 4. Εάν εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα Covid-19 στο πλοίο κατά την διάρκεια του ταξιδιού τότε, στη συνέχεια του ταξιδιού και μέχρι να φτάσει το πλοίο στον τελικό του προορισμό δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση νέων επιβατών στους ενδιάμεσους προορισμούς αλλά μόνο η αποβίβαση.

Επιπλέον Πληροφορίες:

 • Συστήνουμε στους κ.κ. επιβάτες και τους συνεργάτες μας κατά την έκδοση των εισιτηρίων ή των φορτωτικών, να περιορίσουν τη χρήση μετρητών και να προτιμούν τη μέθοδο της ανέπαφης συναλλαγής, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.
 • Συστήνουμε ακόμα, να αποφεύγεται η φυσική επαφή με το προσωπικό των λιμενικών γραφείων ή των πλοίων κατά τη διάρκεια του check-in.
 • Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων και των οδηγιών των αρμόδιων φορέων για μη συνωστισμό, παρακαλούμε τους κ.κ. επιβάτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να βρίσκονται την ημέρα του ταξιδιού τους, τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου στα κατά τόπους λιμενικά γραφεία της εταιρείας, εάν χρειάζονται κάποια αλλαγή ή δεν έχουν εκδώσει τα εισιτήριά τους.

Δελτίο τύπου COV-19 : 18 Μαΐου 2020

Στη ΛΑΦΑΣΙ Ν.Ε., δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια και την υγεία του προσωπικού και των επιβατών μας. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή, λαμβάνουμε καθημερινά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, εφαρμόζοντας σχολαστικά όλες τις οδηγίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και έχουν αναρτηθεί στα σκάφη μας σχετικές οδηγίες.

✓ Καθημερινά στα σκάφη μας γίνονται επιμελείς καθαρισμοί με απολυμαντικά υλικά.
✓ Σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία, πραγματοποιούμε περιοδικές απολυμάνσεις στο σύνολο του στόλου μας.
✓ Εντός των σαλονιών υπάρχουν απολυμαντικά για χρήση από τους επιβάτες.
✓ Τα πληρώματα μας ενημερώνονται διαρκώς και είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό.
✓ Οι πλοίαρχοι των πλοίων μας έχουν λάβει σχετικές οδηγίες για την διαχείριση περιστατικών και σχετικά έντυπα.

Τα γραφεία της εταιρείας μας παραμένουν κλειστά εναρμονισμένα στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για οποιαδήποτε ενημέρωση μπορείτε να μας καλείτε στο παρακάτω τηλέφωνο +302243051630 και στο email: info@lafasi.gr
Συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε μαζί, με ασφάλεια, πρόληψη και έγκυρη ενημέρωση.

Ειδοποίηση για προετοιμασία έναρξης δρομολογίων: 5 Μαΐου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι, η εταιρεία μας παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σχετικά με την αναστολή των μέτρων μετακίνησης επιβατών στα νησιά.
Μόλις μας γνωστοποιηθούν τα απαραίτητα μέτρα θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση μας σχετικά με την έναρξη των δρομολογίων μας.
Υπενθυμίζουμε ότι τα δρομολόγια Κάλυμνο – Μαστιχάρι έχουν ανασταλεί έως τις 15/5/2020.

Δελτίο τύπου COV-19 αναστολή δρομολογίων: 25 Απριλίου 2020

Ενημερώνουμε το επιβατικό μας κοινό, ότι για λόγους δημοσίας υγείας και αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊου Covid 19
Αναστέλλονται από 04-04-2020
τα δρομολόγια των πλοίων μας, στη γραμμή Κάλυμνος Μαστιχάρι και επιστροφή μέχρι νεωτέρας. Για τυχόν αλλαγές θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.
Μέχρι την έναρξη εκ νέου των δρομολογίων μας σας συνιστούμε: