ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ

Τι να δοκιμάσετε: Μοναδικό φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες του χωριού.

Το Μαστιχάρι βρίσκεται 22 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Κω. Το λιμανάκι του αποτελεί θαλάσσιο σύνδεσμο με την Κάλυμνο η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι, ενώ η παραλία του θεωρείται πλέον ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο.

Τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής με ωραίο ψηφιδωτό δάπεδο σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικά του.

Πολλές οι δυνατότητες διαμονής στο μικρό οικισμό γύρω από το λιμάνι αλλά και στη γύρω περιοχή. Στο Μαστιχάρι οι επισκέπτες εκτός των άλλων θα βρούνε γαλήνη, ησυχία και ηρεμία, αλλά και καλό φαγητό στις πολύ δημοφιλείς ψαροταβέρνες του, οι οποίες βρίσκονται μόλις 20-30 μέτρα από τη θάλασσα και προσφέρουν εκτός από φρεσκότατο ψάρι και πολλούς γευστικούς συνδυασμούς θαλασσινών. Το Μαστιχάρι φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά του αφού πολλοί ψαράδες έχουν έδρα τους το λιμανάκι του οπότε ό,τι και αν φάτε το μεσημέρι είναι πρωινής ψαριάς. Η παραλία στο Μαστιχάρι έχει χαρακτηριστική άσπρη άμμο και τα νερά έχουν ένα ιδιαίτερο γαλάζιο χρώμα που σου δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό μέρος, του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν, να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τους και να διασκεδάσουν με πολλά θαλάσσια σπορ σε μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία. Πολλοί επισκέπτες ισχυρίζονται ότι εδώ θα βρείτε την ωραιότερη θάλασσα στην Κω!

Στο δρόμο προς το Μαστιχάρι θα συναντήσετε Πάρκο Αναψυχής Θαλασσίων Παιχνιδιών (Waterpark), ενώ για αυτούς που θέλουν κάτι πιο πριβέ η ίδια παραλία έχει τμήματα μοναχικά και ήσυχα μακριά από τον πολύ τον κόσμο. Η παραλία στο Μαστιχάρι επίσης φημίζεται και για το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα νησιού. Οι φανατικοί του σερφινγκ θα βρουν τα νερά στο Μαστιχάρι ιδανικά, λόγω των κυμάτων που σχηματίζονται στα ανοικτά, ενώ όσοι δεν είναι έμπειροι στο σπορ και θέλουν να δοκιμάσουν υπάρχει σχετική σχολή εκμάθησης. Καλό «σερφινγκ»! Αξέχαστο θα σας μείνει το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη στις 29 Αυγούστου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ